fbpx
Sälj begagnad bil

Sälj begagnad bil

Vi vet att det är mycket att tänka på när det är dags att sälja bilen. Vi gör en grundlig kontroll av din bil och ger dig alltid en ärlig och korrekt värdering. Dessutom ser vi till att din pärla får ett nytt hem, så att du kan fokusera på ditt nästa bilköp.

Så går det till – steg för steg
 
Värdera din bil
 
Frågor och svar om att köpa begagnad bil

Så här går det till när du säljer din begagnade bil hos oss

1.

Du får en ärlig första värdering

När du tar kontakt med oss så ger vi dig alltid en korrekt och ärlig värdering av din bil. Våra erfarna säljare har daglig koll på marknaden och ser över den aktuella prisbilden för just din bilmodell. Vi bollar värderingen med dig och svarar på dina frågor. Är du intresserad av att byta in din bil mot en annan, så hjälper vi dig hitta rätt bil för dig.

2.

Bilen testas grundligt och du får en andra värdering

I nästa steg bokar vi en grundlig genomgång av din bil, där vi kollar upp mycket mer än vad som ingår i en vanlig besiktning. Vi går igenom allt ifrån bromsar, motor och däck till hur ACn fungerar, så vi vet vilka eventuella åtgärder som behövs. Vi går igenom testprotokollet med dig och gör en andra värdering, där kostnaderna för nödvändiga reparationer dras av.

3.

Vi löser ägarbytet och dina lån direkt – och du får snabbt pengarna på kontot

Slutligen tar vi hand om allt det praktiska. Vi ser till att ägarbytet sker direkt och har du lån på bilen så hjälper vi till att lösa dem. Du lämnar bilen i befintligt skick, vi reparerar det som behövs, städar och tvättar bilen samt ser till att den får ett nytt hem.

Värdera din begagnade bil

Du vet väl att du alltid kan kontakta oss för en första värdering av din bil? Våra erfarna säljare finns till hands och svarar mer än gärna på dina frågor. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Vanliga frågor och svar om att sälja begagnad bil

Tar ni även in äldre bilar?

Ja absolut.

Tar Engströms in alla sorters bilar?

Ja, vårt enda krav är att den är svensksåld

Köper ni in en bil som har körförbud/behöver besiktigas?

Absolut.

Köper ni in en bil med skador på sig?

Absolut och vi lagar även upp bilen så att den kan få ett nytt kärleksfullt hem.

Köper ni in en bil med lån på?

Absolut, Engströms ombesörjer att lösa bort lånet.

Är det säkrare att sälja en bil till er mot att sälja den själv privat?

Ja, vi testar av bilen och tar över ansvaret. Vi ombesörjer ägarbyte och ser till att ni har pengarna för bilen på bankkonto inom kort.

Är det krångligt/tar lång tid att sälja en bil till er?

Nej, ett test av våra tekniker av bilen tar cirka 1 timma att utföra och pappersprocessen efter tar oftast inte mer än 15 minuter.

Har du fler frågor om att sälja begagnad bil? Kontakta gärna våra säljare!

Linköping

Västervik

Vimmerby