Bilägande

Vi finns här för dig och gör vad vi kan för att göra bilägandet så smidigt och tryggt som möjligt.

Vilka garantier gäller för min begagnade bil?

Att köpa begagnad bil hos Engströms Bil är tryggt och enkelt. Vi är anslutna till MRF, vilket borgar för en trygg och seriös bilaffär. Våra begagnade bilar är varudeklarerade enligt konsumentverkets riktlinjer samt i nivå med MRF. Vi kan även erbjuda MRF Plus-garanti där garanti via Das WeltAuto eller Audi Approved :plus ej är tillämpligt. 

Läs mer om vilka garantier som gäller för just din bil.

Volkswagen Das WeltAuto
Audi Approved :plus

MRF-Garanti

Skaffa Engströms serviceavtal för löpande kontroller – tryggt och smidigt

Med Engströms serviceavtal (från 335 kr/mån) får du kontroll på dina kostnader och din bil servas alltid hos en auktoriserad återförsäljare av specialutbildade mekaniker. Tryggt och klokt. Serviceavtalet gäller under 36 månader eller 4.500 mil totalt – det som inträffar först.

Fördelar med vårt serviceavtal

  • Fast månadsbetalning –ger enkel kontroll över servicekostnaderna för din bil.

  • Originaldelar – Din bil uppdateras alltid med den senaste programvaran och servas med originaldelar.

  • Originalservice – Med Originalservice ökar livslängden och andrahandsvärdet på din bil.

  • Din trygghet på vägen – Förlängd Mobilitetsgaranti.

Vad kostar det?

  • Serviceavtal fordon upp till 149 hk: 335 kr/mån inkl. moms

  • Serviceavtal fordon från och över 150 hk: 368 kr/mån inkl. moms

Vad ingår?

All service i enlighet med märkets serviceplan. Samtliga tilläggsarbeten vid planerade intervaller enligt serviceplan till exempel tändstift, bränslefilter, luftfilter och bromsvätska.

Das WeltAuto är ett nytt program från Volkswagengruppen som riktar sig till dig som vill göra ett begagnatköp med nybilskänsla. Det omfattar upp till 60 månader gamla bilar som gått max 12.000 mil. Das WeltAuto erbjuder såväl personbilar som transportbilar.

Bilarna är kvalitetskontrollerade, åtföljs av en nationell trygghetsgaranti på 12 månader och en rad andra förmåner.

Läs mer om Das WeltAuto

Bättre begagnade Audibilar i drömskick. Noggrant kontrollerade, minst 12 månaders garanti och klara för leverans.

Audi Approved :plus är det självklara valet för dig som vill köpa en nästan ny Audi. Garantin har många fördelar som ger dig en bra start på ett problemfritt bilägande. Din Audi är kontrollerad in i minsta detalj av våra egna servicetekniker enligt en checklista på 114 punkter. Dessutom omfattande garanti under 1 år, möjlighet till förmånlig finansiering och konkurrenskraftigt serviceavtal. Audi approved finns tillgängligt för en Audi som är högst åtta år gammal och har gått maximalt 15.000 mil. 
Läs mer om Audi Approved :plus

Rätt bilvård ökar tredjehandsvärdet på din begagnade bil

En välvårdad bil får längre livslängd och ger ett högre värde vid försäljning. Vi är specialister inom bilvård och utför allt från in- och utvändig tvätt, dammsugning, vaxning och polering till lackskyddsbehandling samt glasförsegling av vindrutan. Låt oss hjälpa dig att ta hand om din bil.

Boka bilvård här

Res tryggt med rätt bilförsäkring

Samma dag som du köper en begagnad bil behöver du också minst en trafikförsäkring enligt svensk lag. Bilens värde och ditt behov av skydd är det som styr vilken bilförsäkring som passar dig. Engströms erbjuder bilförsäkring via IF, med rätt service-, garanti- och ersättningsnivåer för just din bil.

Läs mer om IF:s bilförsäkring