Däck & Fälg

Prata alltid med oss när du ska köpa eller byta däck till din Volkswagen, Audi, Skoda eller SEAT.Vi är utbildade på just din bil och vilken typ av däck den fungerar bäst med. Givetvis tar vi med dina behov och din körstil i våra beräkningar när det är tid att byta till sommar och vinterdäckVi säljer kvalitetsdäck från våra avtalsleverantörer Bridgestone, Continental, Good Year, Michelin, Nokian och Pirelli. Självklart kan du lämna dina andra däck hos oss på vårt däckhotell
Dela upp betalningen på 12 månader med våra kundkort.

Boka tid för hjulskifte

Är du däckhotellskund hos oss kan du klicka här för att logga in och boka tid för hjulskifte.

Är du inte däckhotellskund men vill boka en tid för hjulskifte hos oss kan du skapa ett konto på ovan länk. Följ instruktionerna och logga därefter in för att boka en tid.

Regler för vinterdäck

1 oktober–15 april får dubbdäck användas och mellan 1 december–31 mars är det lag på vinterdäck vid vinterväglag.

För att undvika vattenplaning råder vi dig att vara uppmärksam på följande:

Bilden nedan beskriver däckets kontaktyta med vägen vid 3 mm vattendjup i olika hastigheter och mönsterdjup.


Håll koll på ditt mönsterdjup. Du bör aldrig köra med mindre än 3 mm mönsterdjup (Kolla dina däck enkelt genom att använda en femkrona – avståndet mellan siffran fems övre del och femkronans kant är exakt 3 mm.) Välkommen in för ett hjulskifte till någon av våra anläggningar i Linköping, Västervik eller Vimmerby.

  • Sänk hastigheten rejält när vägbanan är våt.
  • Var uppmärksam - slitagespåren i vägbanan kan ha djupa vattenansamlingar.
  • Håll avstånd till framförvarande bil.
Läs mer

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

Produktion Webbpartner