All-in. Om du kör bilen sköter vi resten.

Med Volkswagen Transportbilars helhetskoncept får du en unik tjänstebil som skräddarsys för just dig och dina behov. Full koll på ekonomin och flexibla finansieringslösningar. Det är det vi kallar "All-in".

Skatteinformation

Hur stor tjänstebilskostnaden blir per månad beror på storleken på SKV-nybilspris (inkl extrautrustning) för den Volkswagenmodell som du väljer. Nybilspriset fastställs årligen av Skatteverket och följer din Volkswagen Transportbil under hela innehavstiden. Det beror även på din marginalskatt, hur mycket du kör, eventuell reduktion och avdrag för resor till och från jobbet.

Så här räknar du ut förmånsvärdet:

• 31,7% av prisbasbeloppet, för 2016 är basbeloppet 44.300 kr.
• 75% av Statslåneräntan, för 2016 är Statslåneräntan 0,65%, multiplicerat med bilens pris enligt Skatteverkets prislista.
• 9% av bilens pris enligt SKVs prislista, upp till 7,5 prisbasbelopp.
• 20% av den del av bilens SKV-pris som överstiger 7,5 prisbasbelopp.

Mer information om vad som påverkar ditt förmånsvärde

Transportstyrelsens miljödefinierade fordon befrias från fordonsskatt upp till 5 år (följer fordonet). Miljöbilar enligt Skatteverkets definition presenteras nedan.

Genom de särskilda regler som finns för miljöbilar blir förmånsvärdet i vissa fall väsentligt lägre för miljöbilar än för närmast jämförbara bilar. Arbetsgivaren kan själv, utan särskild ansökan till Skatteverket, sätta ned förmånsvärdet för miljöbilar. Nedsättning av förmånsvärdet sker enligt följande:

• El- och laddhybridbilar, som kan laddas från elnätet, samt gasbilar (ej gasol) ) justeras först till en jämförbar bil utan miljöteknik. Därefter sätts förmånsvärdet ner med 40 %, max 16 000 kronor.

• Etanolbilar, elhybridbilar, som inte kan laddas från elnätet, och bilar som kan köras på gasol, rapsmetylester samt övriga typer av miljöanpassade drivmedel justeras enbart ner till jämförbar bil.

Reglerna är tidsbegränsade och gäller till och med inkomståret 2016.

Volkswagen körjournalsapp

Vare sig du sitter i bilen eller är på språng någonstans, erbjuder Volkswagen Transportbilar dig en hel uppsättning med användbara och underhållande appar för din Smartphone eller Surfplatta. En utav dessa är Volkswagen Transportbilar körjournalsapp.

Körjournalen har tagits fram för att du som kör Volkswagen Transportbilar enkelt ska kunna hålla reda på dina resor oavsett om det är i tjänsten eller privat. Med valfria intervall exporterar du över informationen i körjournalen från din smartphone till din dator via e-post.

Körjournals-appen är kostnadsfri och du laddar ner den till iOS eller Android på deras officiella nerladdningsställen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

Produktion Webbpartner