Tjänstebil.

Andelen tjänstebilsförare som väljer de märken Engströms Bil representerar ökar stadigt från år till år, kanske inte så konstigt med tanke på vårt omfattande modellutbud.

På den Svenska tjänstebilsmarknaden finns det några olika begrepp som ofta är kopplade till hur bilen nyttjas. Förmånsbil är ett sådant begrepp som syftar på att detta är en förmån som ett företag erbjuder den anställde och som blir en del av den anställdes samlade förmåner.

En förmånsbil innebär att du som anställd får en beskattningsbar förmån som skall regleras mot din lön. För att veta vad en bil kostar per månad, så behöver du veta vad din bil har för förmånsvärde. Förmånsvärdet skall återspegla vad det hade kostat en privatperson att äga motsvarande bil. 

Sedan den 1 januari 2018 är dessutom fordonsskatten en del av bilens förmånsgrundande värde, vilket innebär att fordonsskattens storlek också påverkar förarens kostnad.

Personalbil är en annan form av förmånsbil där föraren står för bilkostnaden, men som regleras mot den anställdes lön.

Utöver förmånsbilar så finns det även tjänstebilar. En tjänstebil är till skillnad från en förmånsbil en bil som endast är tänkt att nyttjas i tjänsten. Bilen används då under arbetstid och ställs sedan tillbaka när arbetsdagen är slut.

Kontakta oss 

Stefan Swenson 
Tel 013-23 30 33

e-post

David Petri Ingmarsson
Tel 013-25 50 46

e-post

Stefan Petersson
Tel 013-23 30 16

e-post

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

Produktion Webbpartner