2019-05-27

Andreas, Maria och Daniel - framgångsrika genom personlig kundkontakt

På Engströms Bils transportbilsavdelning hittar du ett gäng sammansvetsade servicerådgivare, mekaniker och säljare. Maria Johansson, Andreas Samuelsson och Daniel Vårdstedt är några av dem som varje dag skapar kundglädje.

– Vi är nästan som en liten familj, säger Maria som är servicerådgivare på transporbilsavdelningen. Vi har en oerhörd respekt för varandras arbeten och känner in varandras situation hela tiden. Tack vare den kommunikationen blir vi väldigt effektiva.

Kunderna får alltid ett personligt bemötande och har ofta en lång relation med avdelningens medarbetare.

– Kunderna kan även få en direkt dialog med mekanikerna, säger Maria. De uppskattar den personliga kontakten med den som servar deras bil. De kommer gärna förbi och fikar även om de bara ska beställa en servicetid.

Vassa mekaniker

Andreas är mekaniker. Han började på Engströms Bil direkt efter utbildningen.

– Vi på verkstaden känner igen de flesta, säger Andreas. Kunderna blir så tacksamma och lättade när vi löser deras problem. Det är roligt.

Andreas stortrivs och det har redan hunnit bli fyra anställningsår.

– Som mekaniker får jag jobba väldigt brett med nästan allt. Vi roterar uppgifter och lär oss av varandra. Det händer mycket i branschen och vi får utbildas i den senaste tekniken hela tiden. Kunderna märker att vi är väldigt uppdaterade, och jag upplever att det ökar deras förtroende för oss.

Kundrelationen är allt

Den personliga kundkontakten är nyckeln till framgången. Engströms Bil, och deras varumärken, hamnar högt i undersökningar gällande kundnöjdhet.

– De flesta har kört våra bilmärken i många år. Det handlar om långsiktiga relationer, säger Daniel som är säljare på avdelningen.

Kundernas förtroende får aldrig tas för given.

– Kundrelationen är det viktigaste vi har och är det roligaste med mitt jobb. Det är också den mest utmanande delen. Varje dag går ut på att göra våra kunder nöjda och glada.

Ljus framtid

Det händer mycket i bilbranschen och den förändras med en rasande fart. Maria, Andreas och Daniel ser ljust på framtiden.

– Engströms Bil har en oerhört stark organisation och starka varumärken, säger Daniel. Det händer mycket, men vi leder alltjämt loppet.

– Vårt team på transportbilar har presterat väldigt bra, säger Maria. Vi har till och med fått en utmärkelse av VW-koncernen för vår prestation på transportbilsavdelningen. Det visar att vårt sätt att arbeta är rätt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

Produktion Webbpartner